Greckie potrawy na bazie świeżego mięsa najlepszej jakości oraz świeżych warzyw, takich przysmaków możemy skosztować w Barze u Greka przy ul. II Armii 6c ( Sobięcin) oraz w nowo otwartym lokalu przy ul. Basztowej 59 b (Podzamcze).
Bar u Greka szczególnie poleca gyros robiony ze świeżej karkówki wieprzowej przez wyśmienitego kucharza greckiego. Podawany jest w souvlaku greckim oraz w zestawie obiadowym. Mięso marynowane jest ziołami greckimi, nie zawiera konserwantów. Bardzo smaczne są również szaszłyki zwane kalamakami, pieczone na grilu, doprawiane sokiem z cytryny i oregano. Sałatki greckie krojone są na zamówienie klienta z oryginalną grecką fetą i oliwkami, polewane oliwą z pierwszego toczenia. Sos tzatzyki robiony jest z jogurtu greckiego, świeżego ogórka, koperku i czosnku. Wszystkie produkty oprócz mięsa i warzyw są oryginalnie greckie. Jest to kuchnia zdrowa, świeża i bardzo sycąca . Bary u Greka polecają również grecka kawę frappe, ubijaną na krem, podawana z cukrem i lodem
Polecamy i życzymy smacznego